Murat Altun Yazdı:YOK ARTIK! (ZORYA LUHANSK – FENERBAHÇE )


Pereira neden gönderildi? Defansif oyun oynatıyor diye değil mi? Advocaat ne dedi? Bazı kararlar alacağız, memnun olmayacaklar! Bizleri mi kast etti acaba… Peki, orta saha neden Mehmet Topal-Souza ikilisinden oluşuyor? Bu orta saha ile çıkılacaksa, Pereira gitmeseydi o zaman! Ne değişti ki. Hatta geri gitti. Koskoca Fenerbahçe’yi aylardır iki ön libero ile oynatıyorlar inanılacak gibi değil! Mehmet’in yanında Josef, Ozan olmaz, olmuyor! İnanın 15 yaşındaki football manager oynayan bir gencin eline verin takımı, iki ön libero sürmez sahaya. İsmail’i de bekliyordum. Lens’i bir maçta kesmiş bakıyorum. Hani ısrarla istiyordunuz Sayın Advocaat. Basın toplantısının ardından, merakla bekledim bu karşılaşmayı ve kadroyu. Yine hüsran. Tamam, oyunculara verdiği gözdağı takdir edilir ama gerisinde memnun etmedi kusura bakmayın. Anlaşılan bir sefer bile Alper-Mehmet-Salih orta sahasını izleyemeyeceğiz. Risk olarak görüyorsanız bile alın izleyelim. Basın toplantısında şov yapıp üzerine böyle bir tablo gösterdiği için sert dile getiriyorum demeçlerimi. Skor benim için önemli değil. Oyun görmekti arzum.


BİR DAKİKA DOLMADAN

Yeni bir hastalık doğuyor hatta doğdu galiba. Bütün yan toplar tehlike oluyor. Tehlike biraz hafif kalır. Daha saniyeler geçmişken topu filelerimizde görüyorduk. Bu karın ağrısına acil çözüm bulunmalı. Rakibimiz aşırı derecede ateşli başladı maça. Temsilcimizi şaşırttılar doğrusu. Fiziksel üstünlüklerini de belli ettiler hemen. Özellikle hakem, mücadeleleri durdurmadı ki ülkemizde hepsine düdük çalınıyor. O yüzden sürekli hakeme döndü oyuncularımız.

Bilmiyorum farkında mısınız; Fenerbahçe takım oyununun hecesini bile oynamıyor. Daha doğrusu sanki taktiği yok. Oyunculara görev dağılımı yapılmamış gibi. Doğaçlama bir anlayış içerisindeler. Gazetelere yansıyan kâğıt üzerinde kalite farkı ve karşı çıktığım kadro değeri karşılaştırmasının ne kadar anlamsız olduğu gözler önüne serildi gördünüz. O ‘küçük’ gördükleri takım, ülkemizin en pahalı takımından daha organize göründü. Kaleye şut çeken kimse yok düşünebiliyor musunuz? İkinci bir olumsuz görüntü ise, oyuncular birbirine yaklaşmıyor! İşte o yüzden toplar havalanıyor sürekli. Dikkat edin, Hücum başlangıçlarında, mecburen ilk önce toplar Josef ve Mehmet Topal’da buluşuyor. İşte o hücum ya orada pas hatası ile sonlanıyor veya bulunduğu yerde paralel ve geri gidiyor meşin yuvarlak.

YAPAMADIĞIMIZI YAPTILAR
İstediğim reaksiyon devreden sonra gelişti biraz. Uç bölgede, Stoch ve Sow hareketlendirdi ama nafile. Gerçek kalite değildi bu. İstek, arzu yok oyuncularda. Yalnız enteresan iki pozisyon yaşadık. Önce rakibimizin kaybettiği topta Sow iyi kontrol edemedi ve öne geçemedik. Çok geçmeden bu sefer temsilcimizin aynı şekilde yaptığı top kaybı müthiş bir oyun ve bitiricilikle buluştu ağlarımızda. Trajikomik olan, geride olmamıza rağmen, stoper ve kalecimizin aralarında paslaştığı anlardı…

Ne kadar değinsem de Salih ve Alper hayal kırıklığı yarattı bu akşam. Keza Hasan Ali de öyle. Ama en büyük akıl tutulması oyuncu değişiklikleri. En başta iki ön libero olmaz dedik üçledi orayı mübarek. Olumsuz istatistik konusunda birbiriyle yarıştı oyuncularımız.


Yok artık Fenerbahçe! Diyecek söz bulamıyorum. Bir takım istemeyerek bu kadar kötü nasıl olabiliyor aklım almıyor gerçekten. Kimse bu akşam, sarı lacivertli formayı giyen bir oyuncunun kazanmayı istediği örneğini veremez. Sen neymişsin be Volkan Şen. Olmayınca kimse taşıyamıyormuş kaleye takımı. Zorya gibi Shakhtar Donetsk takımının alt yapısı olan bir takımdan, son saniyede bir puan kurtarıp, ilerisi adına nasıl umutlu konuşabiliriz. Bu denli maliyetli bir kadro ile ‘hangi maçı kazanacaksınız?’ dedirtmeye başladılar. Allah taraftara sabır versin, takımı ıslah etsin…

Hiç yorum yok