Murat Altun Yazdı: YETENEKLİ AYAKLAR ( AKHİSAR BELEDİYESPOR – BEŞİKTAŞ )


Şenol Güneş geçtiğimiz sezon gibi, bazı mevkilerin birinci adamlarını belirleyemedi hâlâ. Bu onun değil, oyuncuların tam performans verememesi ile alakalı. Ne olursa olsun, kadro istikrarını bir an önce sağlamalı. İlerleyen zamanlarda bu konu, sorun haline gelebilir. Manisa temsilcisinde Cihat Arslan’ın ayrılığına müteakip eski havasının biraz bozulacağı kanaatindeyim. Nitekim Beşiktaş bu deplasmanda kazanamıyordu.

YAŞASIN ÖZGÜRLÜK

Öncelikle Beşiktaş yönetimini kutlamak istiyorum. Sosa’nın oyalamasıyla zaman kaybedip, Talisca gibi bir oyuncuyu nasıl aldılar, ne dediler de Benfica yönetimini kandırdılar merak ediyorum. Özellikle direğin üzerinden dışarı çıkan şutunda, oyuna ne kadar konsantre olduğunu anlayabilirsiniz. Gol olmadığına inanamadı. Çok geçmeden buram buram kalite kokan golünü izledik zaten. Eklemek gerekirse, bazen orta alana yaklaşması lazım. Cenk ondan daha fazla geri geldi. Bu konuda uyarılmalı!

Şenol hocanın güzel bir uygulaması var. Bireysel olarak oyuncularını kısıtlamıyor. Herhangi birine, basit oynaması konusunda direktif vermediğine eminim. Kaleci hariç tüm oyuncular denemeler gerçekleştiriyor. Üzerlerindeki özgürlük oyuna coşku katıyor. Yalnız kimse ‘Oğuzhan yok’ demiyor farkındaysanız. Öylesine bir oyun şablonu oturmuş ki maestronun yokluğu hissedilmiyor.

KRİTİK DAKİKALAR

Beşiktaş öne geçtikten sonra yarı alanında birçok fırsat verdi. Gel gelelim Beşiktaşlı oyuncular bu durumun farkında değildi sanki. Orta yapılıyor, sağlı sollu şutlar deneniyor ama Beşiktaş takımı savunmasını sertleştiremedi. Uykudan uyanamadılar bir türlü. Normalde bu hale bürünen takımlar yedikleri gol ile kendine gelirler fakat siyah beyazlılarda tam tersi oldu. Caner duran toplardan orta yapma konusunda ligin en iyilerinden. Amiyane tabirle pis toplar gönderip çoğu pozisyonda çaresiz bırakıyor savunmaları. Hugo Rodallega’ya olduğu gibi. Caner’in katkısıyla gol gelmeseydi, karşılaşma psikolojik olarak daha uzun sürerdi.

ÇOK ŞANSLI

İki farklı skor avantajını üstlenen Beşiktaş kalan dakikalarda sıkmadı kendini. Hafta içi çok stresli bir karşılaşma oynadılar malumunuz. Karşılaşmanın akıbetini yetenekli ayaklar belirledi. Aynı yetenekli ayaklar ev sahibi adına çalışmadı. Kayıplardı daha doğrusu. Aksi olsa, geçtiğimiz sezonlar gibi en az dört gol izlerdik bu akşam.

Fabri çok şanslı bir kaleci. Karabükspor ve bu karşılaşmada net şekilde belli oldu. Eğer Tolga kalede olsaydı kritik topların çoğu ağlarla buluşurdu. Tam tersi oda şanssız. Direkten seken topa şahit olduysanız hak verirsiniz. Es geçmeyelim; Tosic yeni transfer gibi! Gün geçtikçe Marcelo ile sağlam bir tandem oluşturma yolundalar.


Gözler derbiye çevrildi artık. Bu mücadelede oynayan bazı oyuncuların forma giyemeyeceğini düşünüyorum. Başta Gökhan Gönül. Hiç iyi değildi. Hatta Vaz Te ile ceza sahasında bir hava topu pozisyonu var ki penaltı çalınabilirdi. Artı bir aksilik olmazsa, yaptığı asiste rağmen İnler-Oğuzhan değişimi de gerçekleşir. Şenol Güneş’in rotasyonu abartmaması lazım! 

Hiç yorum yok