Murat Altun Yazdı: SEZON AÇILIŞI ( FENERBAHÇE – FEYENOORD )


Temsilcilerimizin mağlubiyetle ayrılmasından sonra, Fenerbahçe’den günün tesellisi olacak skoru bekledik. Maç öncesi tribünlerin boş olacağı yönünde haberler olsa da tatmin edebilecek sayıda taraftar izledi maçı. Advocaat artık performans ve oyuncu özelliğine değil, kazandığı kadroyu oturtmaya çalışıyor sanırım. Cezalı oyuncumuz Volkan Şen dışında değişiklik yoktu temsilcimizde.

9 KİŞİ KALMALIYDILAR

Bu karşılaşmaya kadar rakibimizin istatistikleri ürkütüyordu. Tüm maçlarını kazanan Feyenoord karşısında böyle diri bir Fenerbahçe bekliyor muydu acaba? Oyuna ortak olmamaları adına, rakip yarı alanda hücum pres ile boğduk. Üst üste yaptıkları hata sonrası, eski göz ağrımız Kuyt’un kaybettiği topu, zor pozisyonda gol yaptı Emenike.

Karşılaşmanın hakemi maalesef duygusal davrandı. Lens ve özellikle Emenike’ye yapılan hareketler ikinci yarı olsa, kırmızı kartı tereddütsüz çıkarırdı. Alttan alınacak pozisyonlar değildi kabul ederseniz. Henüz ilk yarıda, eksik kalacak rakip oyundan daha da düşecekti fakat korundular. Rakibimizin atak reaksiyonunu sağlam müdahalelerle durdurduk. Kayarak top kazanma çabalarında kusursuzduk diyebilirim.

NEYİ BEKLEDİ?

Devreye en az iki farklı önde girebilirdik. Böylece ikinci yarı, daha rahat bir oyun çıkarabilirdik. Oyuncularımızın ve mevkilerin sırıtmadığını belirmek istiyorum. Mücadeleden hiç taviz vermedik. Hollanda temsilcisinde Türk asıllı oyuncu Bilal oyuna girdikten sonra rüzgâr tersten esmene başladı sarı lacivertliler adına. Yalnız Advocaat’ın neden beklediğini çözemedim. Kalemizde yaşanan tehlikeler üzerine, taze kanların gecikmesi çok anlamsızdı. Şükür ki şans yanımızdaydı ve cezayı kesemediler.


Bugün herkes, karşısında gördüğü Kuyt gibi koştu. Sanki 11 tane Kuyt vardı sahada. Tabi Fenerbahçe forması altındaki ‘duracell’den bahsediyorum. Kabul ederseniz, Fenerbahçe bugüne kadar, Advocaat ile galibiyetine ölçü olacak bir rakiple oynamamıştı ve bu akşam sezonun açılış maçı oldu benim nezdimde. Birkaç bariz hata dışında, kusursuz bir 90 dakika izletti temsilcimiz. Yalnız Lens’e değinmeden geçmek ayıp olur. Hele o 70 metrelik deparının sonunu gol ile süslese, tadından yenmezdi. Liderliğin ardından Manchester United karşılaşmaları kaderimizi belirleyecek. İnşallah en kötü futbol böyle olur onların karşısında. Galiba bu akşam oyun olarak taraftarı ile barışacak Fenerbahçe.

Hiç yorum yok