Murat Altun Yazdı: ‘DİREK’TÖR ŞANSI (HIRVATİSTAN – TÜRKİYE)


Fatih Terim tıpkı, senaryosu kusursuz hazırlanmış bir film gibi. Yapacağı önceden tahmin edilemiyor. Günlerdir tüm kamuoyu, muhtemel kadro dizilimlerini sundular. Gel gelelim sahaya çıkacak ilk on bir tahmininin kimse yanından bile geçemedi. Belki görenler olmuştur; UEFA’nın bile kafası karışmış. Beş savunma, bir orta saha ve dört ileri uç oyuncusu olarak göstermişler. Grubumuzun ilk karşılaşmasında, yapılan bu revizyon akıl kârı değil! Mehmet Topal yine mevkisine dönemedi ve bu sefer Hakan Çalhanoğlu da kanada hapsedildi, Volkan varken. Oynaması gerekenler kulübede neden tutulur anlamıyorum. EURO 2016 turnuvasının sancılarını, 2018 dünya kupası ön elemelerinde de çekiyoruz ne yazık ki. Güya bildiğimiz nedenler. Daha doğrusu bildiğimiz beyan edilip, insanları birbirine baktıran gizli gerçekler… Milli takımı insanların gözünde soğutan, heyecanı azaltan hatta takip etmeyenleri bile çoğaltan herhangi bir eyleme sessiz kalınmamalı! Sessiz kalmayanlarda
desteklenmeli(!) köstek olunmamalı…

DİREKLER SAĞ OLSUN

Sahaya çıkmadan öncesinde bile, kimsenin umudu yoktu bu karşılaşma için. Nitekim ay yıldızlılar daha iyi başladı. Biraz dikkatli olabilsek ilk beş dakikada öne geçebilirdik. Kadronun genç oluşu, akla ilk olarak tecrübesizlik diye yansıdı ama dinamizm yaratacağı düşünülmedi. Keza top rakipteyken boşlukları iyi kapattık. Çok koştuk. Yalnız yarı sahamızdan hücuma çıkışlarda iyi değildik ne yazık ki.
Sağ olsun Hırvatların kendi elleriyle diktiği direkler bize çalıştı. Yan toplarda zaaf yaşadık zaman zaman. Oyuncu tercihleri açık şekilde hücumda organize olamadığımızı gösterdi. Yine Emre Mor’un ayağına baktık. Yetenekli ayaklarımızdan sihirli anlar bekledik.

KAZA VE ŞANS

Gollerde aynı Fatih Terim’in tahmin edilemeyen eylemleri gibi oluştu gerçekten. Hırvatlar sürekli kanat organizasyonları üzerinden bazı tehlikeler yaşattı kalemizde. Ara sıra çıkarken kaybettiğimiz toplarda geldiler ama olmadık anda yapılan bir hareket sonucu, oyunun gelişimine göre aklımızın ucundan geçmeyen penaltıdan topu ağlarımızda gördük. Golü bulana kadar rakibi kendi yarı sahamızda karşıladık. Hırvatlar gibi hücum düzeni yaratamadık. Amacımız netti, kaleye cepheden serbest vuruş kazanmak. Hakemin kararı ne kadar yanlış olsa da Emre’nin çabası getirdi istediğimiz pozisyonu. Hakan’ın vuruşuna rakip baraj katkı yaptı ve geldi aradığımız gol. Bir Hırvat oyuncular kalmıştı bize yardım etmeyen.

KAPTAN-I DERYA

Seyirci olmamasının hiç bu kadar yararlı olacağını düşünmemiştim. Bazen kendi sahasında olduğunu, kazanması gerektiğini unutur gibi oldu rakibimiz. Millilerimizin kritik anlarda basit oynamak yerine ayak içi ve dışını kullanarak yaptıkları basit top kayıpları gözlerden kaçmadı. Yalnız karşılaşma boyunca alanımızı çok iyi savunduk. Mücadelemiz üst düzeydi vesselam.

Bu akşam muhteşem bir kaptan vardı sahada. Tabiri caizse duvar oldu rakibimize. Hücumcuları müdahaleleriyle çıldırttı resmen. Gazetelere ‘Kaptan-ı Derya’ manşetleri çok yakışır. Bu performansın üzerine onurlandırılmalı. Gecenin diğer kahramanı şüphesiz Volkan Babacan. Müthiş üç müdahalesi var ki rakip tabelaya üç gol fazla yazabilirdi Allah korusun.


Fatih Terim için sürekli şanslı söylemlerine rastlarız. Gerektiği zaman istediğini çoğu zaman aldı. Bu akşam da onun ‘direk’tör şansı yanındaydı katılırsanız. Birçok pozisyonda yapabileceklerini yapamadılar çok şükür. Belki de gruptaki en önemli karşılaşmamızdan mağlup ayrılmamamız için gereken ve gerekmeyen her unsur yardım etti bize. İçinde bulunduğumuz kaos ortamında, grup lideri olacağı konuşulan Hırvatistan’ın sahasından bir puan çıkarmak galibiyet gibi. Artık yapılması gereken; Sayın Terim’in 2015 senesinde yarattığı sinerjiyi geri getirmek artı kadroda bulunmayanları da…  

İnsanların ve kamuoyunun Milli takım hakkında karamsar düşünmemesi adına güzel adımlar atılır İnşallah. Bugün şansla berabere kaldık, yarın iyi oynayalım kazanalım. Son olarak şunu dile getireyim; bu yorumları skora göre belirttiğimi sanmayın. Tabelaya 2-1 mağlubiyet bile yazılsa, yine de şanslı bir skor olurdu… 

Hiç yorum yok