Gürsel Üzal Yazdı: ''Ortaokul Savaşı''

BesiktaslaTransfer.com'un Genel Yayın Yönetmeni Gürsel Üzal, Vodafone Arena'da oynanan derbiyi değerlendirdi.

Belli başlı oyunculardan bahseden Üzal, ''Fabri yerine Tolga oynasaydı linç edilirdi.'' dedi.





İşte o yazı: 


Kanser hastalığının en büyük virüsüdür bu AŞK...
Sanki maç tek yarı oynanmış gibiydi bizim için. İlk yarı '11' futbolcudan birisi sahada olmaz mı? Bedenen oradalar ruhen herkes kendi kafasına sarmış. Birisi diyor ''O topu ben atacağım.'' birisi diyor ''Niye pas atmadın.'' Lise kavgasını geçtim ortaokul savaşında bulduk kendimizi.
Quaresma, ilk yarı başta olmak üzere bizi adeta bitirdi. Benfica maçındaki bireyselliğinden sonra güç bela Akhisar kadrosuna giren Portekizli, yine yaptı yapacağını. İlk yarıda bireysel olarak oynadığı futbolunu az buçuk değiştirerek ikinci yarı devam eden Quaresma, yaptığı asistle biraz olsun açıklarını kapattı dedik. Son dakikada kaleciyle karşı karşıya kalması ve bunun kontra atak olması bunun üzerine topu ağlara bırakamaması bizde soğuk duş etkisi bıraktı.
Kanatta bir diğer isim Olcay ise eski Olcay değil. Sanki yoldan geçen birisi yolunu kaybetmiş de kendisini statta sağ kanatta bulmuş. Olcay'ın çok çabuk düzelip eski formuna kavuşması gerek aksi halde forma alması zorlaşacak gibi.
Hücumun Cenk'i ise her zaman oynadığı oyunu ortaya koydu hatta ve hatta beklenenin fazlasıyla altında olan bir performans sergiledi. İkinci yarı biraz daha sistematik oyuna ayak uyduran Cenk, attığı golle hem kendisinin hemde takımının moralini hat safhaya çıkardı.
Defansa gelince bizim yeni çocuklar bütün güveni yerle bir etti. Biraz ağır olabilir bu cümle lakin totale bakarsak Caner ve Gökhan inanılmaz derece de vasat bir oyun sergilediler. ''O mermi gibi orta açıyor.'' denilen Caner bugün kademe yapmada bile zorlandı. Gökhan Gönül ise Beck'in düzeyine henüz erişmemiş. İlk 11'i alacak performansa sahip değil bu maç itibariyle. Elbette bu performansa etken yeni bir baskı olabilir. Vodafone Arena'da ilk kez böyle büyük bir stres yaşadılar. Bu maç görmezden gelmemiz lazım. Marcelo ve Tosic ise klişe performanslarını gösterdiler. Marcelo defanstaki başarısını bugün hücumda gösterdi ve ayağa kaldıran golü getirdi. Tosic'te ise eşiyle alakalı çıkan haberlerin belirtileri yoktu. Korkumuz vardı Beşiktaş'ı birbirine düşürmek istiyorlar demiştik lakin Tosic, profesyonelce oyununu oynadı.
Gelelim asıl konumuza: Kaleci... Bugün kalede Fabri yerine Tolga olsaydı eminim ki maç sonu gündem Tolga olacaktı. Hatta maçı yenilgiyle kapatsaydık Tolga linç edilecekti. Bugün Fabri'nin harika kurtarışları vardı. Taraftarın Fabri'ye olan güveninin su istimal olmaması takımda sevinçli bir hava oluşturuyor.
Son olarak Ali Palabıyık'ın performansına gelirsek, her iki takım için vasatın da vasatı kararlar verdi. Adeta saha içinde diktatörlüğü iki tarafa da yansıtan Palabıyık, verdiği kararlarla maçın güzelliğine gölge düşürmüş oldu.
Sonuç olarak kazanabilme duygusunu yaşıyorsak, Vodafone Arena'daki yenilgisizlik serisine devam ediyoruz demektir.
Beşiktaşla Transfer / Gürsel Üzal

Hiç yorum yok