Murat Altun Yazdı: TARAFTARIN ÖNEMİ ÇOK (MTK BUDAPEST FC – TRABZONSPOR)

Bu yaz transferde sessiz ve derinden gidiyor bordo mavililer. Maalesef geçtiğimiz sezonlarda, her seferinde dile getirdiği, yapılan yanlışların çilesini çekiyor Muharrem başkan. Türlü olumsuzluklara inat, takıma yararlı olacak, seviyesini koruyup yükseltebilecek hamleleri esirgemiyor. Takımdan gönderilmesi gerekenler mevcut. Kabarık kadroya rağmen, yaptığı işler takdir edilir Muharrem başkanın. Sadece iş yönünden değil, bir başkandan görmek istediğimiz duruşu da gösterdiği için kendisine şükranlarımı sunuyorum.
Takımdakileri özetlersek; öncelikle Onur'a bu sezon dikkat edilmeli. Saha dışı olaylar geçirdi malumunuz. 'Yeni Trabzonspor' yapılanmasında eski Onur performansını izleyebiliriz. Hatta Milli takımda Volkan Babacan'ı birinci kaleci olma konusunda zorlayabilir.
Stopere Durica hamlesi yapıldı ve yaş konusu açıldı ne hikmetse. Stoper ve kalecinin yaşı önemli değildir. Hatta ne kadar tecrübeli olurlarsa o kadar iyi. Bu tür polemikleri bitirme adına, Maldini ve Buffon örneğini her zaman veririm. Durica bu anlatıma örnek gösterilebilir. Tecrübesiyle Trabzonspor defansına çok şey katacak. Mustafa Yumlu'da hazır bir görüntü veriyor.
Orta sahada Mehmet Ekici’yi kaybetmemek önemliydi. Uzaklardan attığı golle rüştünü ortaya koydu bir kez daha. Orta sahanın komutası onda olacak. Abdulkadir paslarıyla göz doldurdu gözlerden kaçmasın. Bu sezon takıma çok faydalı olacaktır. Yusuf Erdoğan'da hazırım mesajını verenlerden.
Ersun hoca hücum futbolunu inşa etmeye başlamış. Trabzonspor'un geçen dönemdeki o dağınık görüntüsüne rastlamadık. Hücum etkinliği başlangıcında, son derece organize, sonuca giden yapıda büründüklerini gösterdiler. Takım halinde güven veren oyunları takdir edilir. Rakibimiz ligde dördüncü haftayı geride bırakmasına rağmen, temsilcimiz daha fit ve hazır bir performans gösterdi. Takımı iyi çalıştırdığı belli Ersun Yanal'ın. İlerisi adına taraftara umut aşılamıştır. Daha yeni transferlerde takıma katılacak. Onazi orta alana ve Castillo santrafor mevkisine. Transferler tamamlanıp gidenler kalanlar belli olunca, daha iyi fikirlere sahip oluruz.

Aslında inanın bu sene Trabzonspor’un kadrosunun hiç önemi yok! En büyük iş ‘taraftara’ düşüyor. Gerek tribünde artı saha dışında, takımın aleyhine olacak bir harekette asla bulunmamalılar. Fenerbahçe maçında olanlar yüzünden, Akyazı stadı açılışının seyircisiz olması hoş olmazdı. Sezon açılışı ve özellikle 7. Haftadan itibaren, yeni stadın coşkusuyla, İnşallah sadece takımının yararına toplanan, kötü sonuçlarda bile takımının yanında olduğunu belli eden, öfke kontrolünü iyi yapan bir Trabzonspor taraftarı görmeyi diliyorum. Hakem hataları çok yaraladı fakat şiddetle hiçbir şey çözümlenmeyeceği ortada. Muharrem başkanın önderliğinde, Trabzonspor’un yine şampiyonluk potasında bir takım olacağına yürekten inanıyorum. Yeter ki güzelim futbol şehrini sadece futbol olarak andırın, olaylarla değil.  Fıstık gibi bir başkana sahipsiniz. Ona; ‘taraftarın karıştığı olaylar hakkında ne düşünüyor sunuz?’ gibi sorulara, cevap verdirmek zorunda bırakmayın… Başarılar Trabzonspor.

Hiç yorum yok