Genç Voleybolcu Ezgi Abanoz Sporda Manşet'e Konuştu



Bize biraz kendinden bahseder misin?

Ben Ezgi ABANOZ. 1 Temmuz 1998 Gölcük doğumluyum. Boyum 181. Voleybola 2007 yılının Haziran ayında Kocaeli' de İzmitspor'da başladım. 6 sene orada mini voleybol, küçük kız, yıldız, genç ve bölgesel lig kategorilerinde oynadım. 2012-2013 yazlarında milli takım seçmeleri için Ankara'ya gittim fakat çeşitli sakatlıklar yaşadım. 2013'ün Ağustos ayında Sakarya da 3.ligte yer alan Hendekspor'a transfer oldum fakat orada maçlara çıkmadan Vakıfbank'tan teklif geldi ve 9 Eylül'de Vakıfbank Spor Kulübü'ne transfer oldum. Halen daha Vakıfbank'ta oynamaya devam ediyorum. Voleybol dışında kitap okumaya bayılırım. Çok gezen bir insan hiç olamadım lojmandayken odasında kitap okuyan inek tiplerdenimdir. Bir de haftada 1 veya 2 kez dışarıda buluştuğumuz arkadaş ortamlarını çok severim.

Voleybola başlama hikâyeni anlatır mısın?

Boyum uzun olduğu için ailemin beni spora yönlendirme isteği hep vardı zaten. İlk başlarda ben basketbol oynamak istesem de annemin beni voleybolcu yapma isteği ve bu konuda ki ikna edici konuşmaları beni voleybola teşvik etti. Bir tanıdığımızın gittiği kulüple konuşarak başlamıştım voleybola.

Bu spora başladığında karşına çıkan engeller oldu mu? Ne Tür zorluklar yaşadın?

Tabiki de çeşitli zorluklarla karşılaştım başlarda. Antrenman yaptığımız salon bize uzak olduğu için sürekli gidip gelmek zor oluyordu. Gerçi ona da zamanla alışmıştım. O zamanlar kendimden büyüklerle oynarken çekinirdim ve bazı antrenmanları asardım. :D:D Zamanla yaptığım sporu sevdiğim için zorlukları aşmaya başladım. İstanbul'a geldiğim de tek zorluğum ailemden, sevdiğim insanlardan ayrı yaşıyor olmaktı ama bana güveni tam olan aile bireylerim ve aynı şekilde benim buralara gelmiş olmamın aileme yaşattığı gururla bu da zorluk olmaktan çıktı.

Bugüne kadar kazandığın bireysel ya da takım başarılarından söz eder misin?

2013 - 2014 Yıldız Kız İstanbul Birinciliği (VAKIFBANK) 
2013 - 2014 Genç Kız İstanbul Üçüncülüğü (VAKIFBANK) 
2013 - 2014 PAV ligi Türkiye İkinciliği (VAKIFBANK) 
2013 - 2014 Yıldız Kız Türkiye Şampiyonluğu (VAKIFBANK) 
2013 - 2014 Genç Kız Türkiye Şampiyonluğu 
(VAKIFBANK) 

Şuan oynadığın takım ve lig hakkında bilgi verir misin? Sen bu takım adına nasıl bir görev üstlenmiş durumdasın?


Şuan Vakıfbank'ın pilot takımı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kiralık olarak oynuyorum. Burada 97,98 ve 96 jenerasyonumuzla birlikte oynama fırsatı buluyoruz. 2.ligte oynuyor olmamız hem bireysel açıdan çok büyük tecrübe kazandırıyor bize hem de şuan oynuyor olduğumuz PAV ligi için takım bir arada çalışıyor oluyor. Bu takım adına katkım her maç yeterince sayı ve saha içine mücadele katıyor olmak.

Kariyer hedeflerin neler?

Kariyer hedeflerim şu yönde; Voleybol oynarken aynı zamanda eğitim hayatıma da önem veriyorum. İleriye dönük olarak planlarım profesyonel olarak voleybol hayatıma devam ederken aynı zamanda eğitsel hedefim olan Eczacılık bölümünden mezun olup kendime özel bir Eczane açmak.

Sporda Manşet’i takip ediyor musun?

Zamanım oldukça takip etmeye çalışıyorum.

Eklemek istediğin bir şeyler var mı?

Röportaj için çok teşekkür ederim. Türkiye'de voleybola olan ilginin artması dileğiyle iyi günler :) 

Röportaj: M. Akil Avci


Hiç yorum yok