Temsilcilerimizin Haftalık Euroleague Değerlendirmeleri





Turkish Airlines Euroleague de 2. hafta maçlarını geride bıraktık. Temsilcilerimizden Galatasaray Liv Hospital  Madrid deplasmanından yenik ayrılırken, Anadolu Efes kendi sahasında, Fenerbahçe Ülker Rusya deplasmanında kazanmayı bildi. Lafı çok uzatmadan temsilcilerimizin maç analizlerine  geçelim. 

Galatasaray İspanya'dan Mağlup Ayrıldı 
 

 Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlınes Euroleague TOP 16 Turu’ndaki ikinci maçında Real Madrid 'te konuk oldu. İlk periyot iki takımın karşılıklı basketleri ile dengeli başladı.Galatasaray Liv Hospital her ne kadar farkın açılmasına izin vermese de ilk periyotu 25-24 geride tamamladı. İkinci periyotun başlaması ile Galatasaray, savunmasında ki sertliği yumuşatıp top kayıplarını arttırınca Real Madrid maçın hakimiyetini ele geçirerek farkı açmaya başladı. Etkili Real Madrid hücumlarına savunmada gerekli sertliği gösteremeyen Galatasaray Liv Hospital İlk yarıyı 55-39 geri de tamamlamaktan kurtulamadı.

  ikinci yarıya maç boyunca etkisiz olan ve hücumda istenileni veremeyen Arroyo'nun sayıları ile başlayan temsilcimiz, Felipe Reyes'in basketlerine çare bulmadı. Takım halinde çok iyi şut atan Real Madrid son periyota 69-57 önde girdi. Son periyotta Real Madrid yıldız oyuncuları Rudy Fernandes, Sergio Rodriguez ve Felipe Reyes'le sayılar bulmaya devam ederken, Galatasaray Liv Hospital Kısıtlı rotasyonu ve ekonomik nedenlerden dolayı daha düşük maliyetle oluşturduğu kadrosu ile karşılık veremeyince maçı 93-78 kaybetti.     


Maça 22 sayıyla Felipe Reyes damga vururken , sarı kırmızılı ekipte en skorer isim 17 sayı ile Zoran Erceg oldu. Galatasaray'ın yaşadığı maddi sıkıntılar artık takım üzerine çok fazla şekilde yansımaya başladı. Özellikle yeni yapılan transferlerden Justin Carter'ın düşük performansı gelecek için umut vermedi. Bu performans ve kadro yapısı ile Galatasaray'ın TOP 16 ' dan üst tura çıkması zor görünüyor. 

Anadolu Efes'ten Müthiş Geri Dönüş 

Anadolu Efes, THY Euroleague Top 16 F Grubu'ndaki ikinci maçında İspanya'nın Unicaja Malaga takımı ile karşılaştı. İlk periyot ortalamasının üzerinde bir top kaybı yapan ve hücumda etkisiz kalan Anadolu Efes'e karşı, etkili savunmasının yanında kusursuz hücum oyunu oynayan Unicaja Malaga ilk periyotu 23-15 önde tamamladı. İkinci periyotla birlikte etkinliğini arttıran Unicaja Malaga, savunmada iyice dağılan Anadolu Efes'e karşı yaptığı sert savunma ve yüzdeli dış şut atışları ile farkı açarak devre skorunu 49-34 olarak belirledi.   


Üçüncü periyot Anadolu Efes, Euroleague'in en iyi savunma takımı olduğunu hatırladı ve rakibine 3. periyotta sadece 8 sayı şansı vererek bu periyotta 23 sayı üretti. Özellikle Janning, Draper ve Perperoglou ile rakibini adeta 3 lük yağmuruna tutan Anadolu Efes son periyota 15 sayılık farktan gelerek 57-57 eşitlikle girdi. Son periyotta Anadolu Efes'te Krstic, Cedi Osman ve Furkan'ın etkili oyunları farkı 8 sayıya kadar çıkarttı.Unicaja Malaga son bir reaksiyon gösterse de bu maçı kazanmalarına yetmedi ve Anadolu Efes sahadan 70-74 üstün ayrılan taraf oldu.  

Anadolu Efes gruptaki 2. galibiyetini alarak hedefine emin adımlarla ilerliyor. Ivkovic'in takımın başına gelmesi ile özellikle savunmada gösterdikleri üstün performans Anadolu Efes'i diğer takımlarda bir adım öne çıkarıyor. Unicaja Malagaya'ya son iki periyotta toplam sadece 21 sayı atma şansı vermeleri bunun en büyük delili. Anadolu Efes takımındaki dayanışma, genç oyuncuların takımla olan uyumu ve katkısı, savunma ve hücumda ne yapacağını bilen tavrı ile Euroleague de mücadele eden 3 takımımız arasında bence Final Four'a en büyük aday.

 Fenerbahçe Ülker'den Rahat Galibiyet  

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague Top 16 F Grubu'nun 2. hafta maçında Nizhny Novgorod deplasmanına gitti. Fenerbahçe Ülker maça kötü başlasa da Oğuz ve Bogdanovic'in etkili oyunu ile periyotu 20-19 önde bitirdi. Temsilcimiz ikici periyota iyi başlasa da rakibinin yaptığı etkili savunmanın dozunu arttırması karşısında dış şutlara yöneldi. 3 lük çizgisinin arkasından sayı bulmakta zorlanınca rakibi karşısında yenik duruma düştü. Fakat devreyi Goudelock'ın basketi ile 38-36 önde bitirdi.  


Maçın İkinci devresine iyi başlayan Fenerbahçe Ülker  Bogdanovic ve Goudelock'ın sayıları ile farkı 9 sayıya çıkararak son periyota 60-51 önde girdi.Son periyotta rakibine üstünlüğünü iyice kabul ettiren Fenerbahçe Ülker, Goudelock'ın tek kişilik şovu ile maçı 78-60 kazanarak Euroleague' de ki ilk galibiyetini aldı.  

Fenerbahçe Ülker adına maçtaki olumsuz yönlerin başında kuşkusuz savunmadaki bariz hatalar yer almakta. Rakibine çok kolay sayı bulma şansı tanıyan Fenerbahçe Ülker ilerleyen maçlarda daha güçlü rakipler karşısında kuşkusuz çok fazla zorlanacaktır. Ayrıca takımdaki lider oyuncunun tam anlamı ile belli olmayışı takım içerisinde çok fazla bireysel top kullanımına yol açmakta. Top Goudelock'a geldiği zaman diğer takım arkadaşları adeta olduğu yerde kilitlenmekte ve onun bire bir oyunlarını izlemek zorunda kalmakta. Fenerbahçe Ülker'deki bu lider eksikliği topu hücumda paylaşmakta sorun haline getiriyor. Takım acilen bu konuyu halledip hücumdaki alternatif oyunlarını çoğaltırsa Final Four turuna kalma ihtimalini yükseltecektir.

Saygılarımla 

M. Ali Avci


Hiç yorum yok