Sarıyer Belediyesi'nin Parlayan Yıldızı Sena Özdilek


 Sporda Manşet ekibi olarak ülkemizin genç yeteneklerinden Sarıyer Belediyesi oyuncusu Sena Özdilek ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Gelecekte çok iyi başarılar elde edeceğine inandığımız Sena, hayatına ve spor yaşamına dair sorularımızı içtenlikle cevapladı. 

Bize biraz kendinden bahseder misin?

1997 İstanbul doğumluyum. Sarıyer Belediyesin de voleybol hayatıma devam ediyorum. Halen İstinye Lisesi son sınıf öğrencisiyim ve üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. 1 tane ablam var. İzmir de okuyor ve orada voleybol hayatına devam ediyor.

Voleybola başlama hikâyeni anlatır mısın?

 Voleybola 2007 yılında başladım. O zamanlar ablam Eczacıbaşı’nın yıldız takımında oynuyordu. Eczacıbaşı’nın oyuncu seçmeleri vardı. Seçmelere girip seçilmiştim. Eczacıbaşı’nda 5 sene oynadıktan sonra 2012 yılında FMV Işık Spor Kulübüne geçtim. Burada hem yıldız takımda hem de genç takımda oynuyordum. 2013 yılında ise hem genç hem de büyük bayanlar liginde oynuyordum. 2014 yılında Sarıyer Belediyesine geldim. Burada ise hem genç takım da hem de A takımda oynuyorum. 

Bu spora başladığında karşına çıkan engeller oldu mu? Ne Tür zorluklar yaşadın?

 Eğitim ve spor ikisi birden tabi ki de çok zor. Çünkü sabah 7 de evden çıkıyorum okula gidiyorum sonra oradan direk antrenmana geçiyorum. Akşam eve en erken 9 da gelebiliyorum. Zamanım pek olmuyor. Eve gelip yorgun olduğum için yemek yiyip direk uyuyorum. Bu sene üniversite sınavına gireceğim. Fırsat buldukça ders çalışıyorum. Sporcu olmak zaten düzenli ve planlı olmayı gerektiriyor. Sorumluluk sahibi yapıyor. Zaten 8 yıldır düzenli olarak antrenman yaptığım için antrenman yapmadığım zaman kendimi hep eksik hissediyorum. 

Bugüne kadar kazandığın bireysel ya da takım başarılarından söz eder misin?

2011/2012 Eczacıbaşı Spor Kulubü yıldız takım İstanbul 4.sü
2011/2012 Eczacıbaşı Spor Kulübü yıldız takım Türkiye 5.si
2013/2014 FMV Işık Spor Kulubü Büyük Bayanlar İstanbul 1.si 

Şuan oynadığın takım ve lig hakkında bilgi verir misin? Sen bu takım adına nasıl bir görev üstlenmiş durumdasın?

 Sarıyer Belediyesi 1. Ligde mücadele eden bayan voleybol takımıdır. 1.devrenin ortasın da A takıma çıktım. Şuan A takım da 2. pasör olarak devam ediyorum. Hedefimiz şuan ilk 8 de kalmak. Geçen hafta 2. devre başladı. İlk maçımıza Beşiktaş’ı 3-2 yenerek galibiyetle başladık. Bu hafta maçımız Çanakkale Belediyesiyle ve bizim için her maç gibi bu da çok önemli. Her hafta olacak maçın taktiklerine göre düzenli olarak çalışıyoruz. 

Son olarak kariyer hedeflerin neler?

  Milli takım benim için büyük bir hedef. A milli takım ise en büyük hayalim. Türkiye formasıyla galibiyetler kazanmak, şampiyonluklarda pay sahibi olmak istiyorum. 1. Ligde iyi bir takımda devamlı olarak oynamak istiyorum. 


Genç oyuncumuza spor hayatında başarılar diler, sorduğumuz soruları içtenlikle cevapladığı için teşekkürlerimizi sunarız.


                                 
                                                    M.Ali Avcı

Hiç yorum yok