İNATLA MÜCADELEYE DEVAM

 ELAZIĞ İL ÖZEL iDARE 54 : 76 T.E.D. ANKARA KOLEJLİLER  




  Elazığ İl Özel İdare bayan basketbol takımı bu hafta kendi sahasında T.E.D. Ankara Kolejlileri ağırladı.




  İlk periyota kötü başlayan Elazığ temsilcisi periyot sonuna doğru toparlansa da ilk periyotu 8-19 yenik kapattı. İkinci periyotla  beraber daha fazla sayı bulmaya başlayan Elazığ İl Özel İdare, rakibinin hücumda ki etkili oyununa çözüm bulamayıp savunmada ki adam paylaşımında bir  türlü istenileni veremeyince devreye 27-42' lik skorla gidildi.



 Üçüncü ve son periyotlarda T.E.D. Ankara Kolejliler baskılı ve önde savunma yapıp ev sahibi takımın hücumda oyun kurmasını zorlaştırdılar. Yaptıkları etkili savunma ile beraber hücumda da topu çok iyi paylaşarak üçüncü periyotu 38 - 59 , maçı da 54 - 76 tamamladılar.



  Maçın ikinci periyotunda yaşanan talihsiz bir çarpışma sonucu T.E.D. Ankara Kolejliler oyuncusu Gözde Yarga'nın anlında açılma olurken ,  Elazığ İl Özel İdare oyuncusu Büşra Erel'in dişinde kanama meydana geldi. Her iki oyuncunun da sakatlığının ciddi olmayışı hepimizin yüreğine soğuk bir su serpti. 

  Maçın genel bir değerlendirmesini yapacak olursak Ankara takımının ribauntlarda 74-34 ve asisitlerde ki 21-12'lik sağladığı üstünlük maçtaki ibrenin kendilerine dönmesini sağladı. Elazığ İl Özel İdare takımında ise geçen maçlara nazaran artan tempoyu ve mücadeleyi gördük. Bunun yanında hakemlerin çok kötü maç çıkarmaları, bir çok pozisyonu görmemezlikten gelmeleri ve yanlı düdük çalmaları Elazığ İl Özel İdare antrenör heyetinden ve taraftardan büyük tepki gördü. 
  
 Son olarak  Elazığ İl Özel İdare basketbol takımının aldığı yenilgiler sonrasında takıma tepkilerin arttığını görmekteyim. Takımların aldığı kötü sonuçlar sonrasında elbetteki taraftarların tepki göstermesi doğaldır ama tepkisini belli eden bu insanların gruptaki diğer takımların hepsinin en az bir tane sponsor desteği ile takımlarını kurarken bu takımın bir tane bile sponsorunun olmadığının farkındalar mı ? Diğer takımlar üst kategori liglerden yerli yabancı oyuncu transferi yaparken bu takımdaki bütün oyuncularının kendi illerinin alt yapılarından yetişmiş olduğunun farkındalar mı ? 

  Oturduğunuz yerden ahkam kesmekle gelmez bu takımın başarısı, memnun değilseniz önce sizlerin taşın altına elini koyması gerekir. Bu takıma her yönden destek olmak gerekir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse bu takım daha iyi yerlere gelecektir ben buna inanıyorum.



                                                                                                                Saygılarımla

                                                                                                                       M.Ali Avcı

2 yorum: