İTALYA'DA CALCİO*




SAMPDORİA

Bundan böyle her hafta İtalya futbolundan son gelişmeler ve çeşitli değerlendirmelerimle  karşınızda olacağım.
   İlk yazımda İtalya ligi Serie A’a 2014-2015 sezonunun flaş takımı Sampdoria'dan bahsetmek istiyorum. Sezona müthiş başlayan Sampdoria şu an İtalya Serie A'da 4. sırada. Bu sezon oynadıkları futbolla, hem İtalya’da hem de dünyada tüm futbolseverlerin sempatisini kazanmaya başlayan Cenova ekibi, Sinisa Mihajloviç’in takımın başına geçmesinin ardından alt sıralardan üst sıralara tırmanmayı başardı. Bunu elbette tek başına Mihajloviç’in başarısı olarak görmek olmaz, elindeki çok yetenekli ve performansı üst düzey olan oyuncularını da unutmamak gerek. Bunların başında İtalyan forvet Gabbiadini geliyor. Ligde oynadığı 14 maçta 7 gol atarak, performansıyla İtalya Milli Takımı’na girmeyi başaran Gabbiadini, ilerde Milli Takım Teknik Direktörü Conti'nin vazgeçilmezi olacağının sinyallerini şimdiden vermeye başladı. Sol ayağına çok iyi kullanan Gabbiadini, bunu son Juventus maçında Buffon gibi efsane bir kaleciyi avlayarak da göstermiş oldu. Gelecek sezon Mihajloviç ve takımını, bu performansla Avrupa kupalarında izlememiz tesadüf olmaz. İlerleyen haftalarda Sampdoria için daha geniş yer ayıracağız. Şimdi Cagliari’ye geçiyoruz.

CAGLİARİ

   İtalya denilince bir çoğumuzun aklına defansif ve sert futbol gelir. Fakat İtalya'da öyle bir teknik direktör var ki, o ülkenin futbol anlayışına tamamen ters biri: Zdenak Zeman. Neredeyse bütün takımlar tek forvetle oynarken o İtalya Serie A’da 4-3-3 gibi ofansif bir taktikten asla vazgeçmiyor. Bir dönem Türkiye’de Fenerbahçe’yi çalıştıran Zeman, o zamanlarda da oynattığı ofansif futbolla dikkat çekiyordu. İtalya tecrübesi üst düzey olan, fakat bir türlü İtalyan futbol anlayışını benimseyemeyen Zeman, otoriteler tarafından defansif futbol oynatmamasıyla eleştiriliyor. Bu sezon İnter'e karşı alınan 4-1'lik skor şu ana kadar ligin en flaş sonuçlarından biri oldu. Bu sonuçla birlikte müthiş bir düşüş içine giren ada ekibi, İnter ve Empoli dışında hiçbir rakibini yenmeyi başaramadı. İtalyan futbol otoriterleri, Zeman'ın koltuğunun sallanmaya başladığını ve kaderinin perşembe günü oynanacak Juventus maçının sonucuna göre belli olacağı  görüşünde birleşiyor. Kulüp başkanı Massimo Cellino'ya yakın isimler de takımın ikinci yarıya başka bir hocayla devam edeceğini sık sık dile getiriyor.       
Bu haftaki yazımın sonuna geldim. Önümüzdeki sayıda İtalya liginden birbirinden güzel haber ve değerlendirmelerle sizlerle olacağım.      

                                                                                                                 YAZAN
                                                                                                    SERKAN COŞKUN               

*Calcio: Futbol

1 yorum: