ÇİZMEYİ AŞANLAR





                                     ÇİZMEYİ AŞANLAR


İtalya'nın köklü kulüplerinden Milan, son yıllarda futbol anlamında müthiş bir düşüş içerisindeydi. Başarısız yönetim, yapılan yanlış hoca seçimleri ve yersiz transferler, Milan taraftarının sabrının günden güne taşmasına sebep olmuştu. Milano ekibi beklenmedik bir şekilde yeni sezona efsanevi oyuncusu Filippo Inzaghi ile başlama kararı aldı. Taraftarı yine korku ve endişe sarmıştı. Milan yönetimi, bir önceki sezon yine efsane oyuncusu Seedorf'u takımın başına getirmiş ve Milan ligi 8. sırada bitirmişti. Inzaghi, San Siro'yu ve taraftarı iyi tanıyor, ne istediklerini biliyordu ancak onun profesyonel anlamda ilk teknik direktörlük deneyimiydi. Gelir gelmez takıma, Chelsea'den Fernando Torres, Atalanta'dan G. Bonaventura ve Valencia'dan Fransız defans Adil Rami’yi transfer etti.


Sezon başı hazırlıklarının ilk ayağı olan Uluslararası Şampiyonlar Kupası için Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Milan, Olympiakos, Liverpool ve Manchester City gibi rakiplerin bulunduğu turnuvada, farklı mağlubiyetler alarak büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. İtalyan basını, Milano ekibinin yine kara bir sezon geçireceğini düşünürken, 2014 -2015 sezonu başlamış ve ilk hafta Lazio ile karşılaşan Milan, güçlü rakibini 3-1’le geçerek otoritelere göz kırpmıştı. Ardından Parma'yı 5-4'lük skorla geçen Milan, gerek aldığı sonuçlar, gerekse göze hoş gelen futboluyla bu sezonun kara bir sezon olmayacağının sinyallerini veriyordu adeta... Fakat bir sonraki hafta alınan Juventus mağlubiyeti, bir anda Milan'ın el frenini çekmesine neden olmuştu. Juventus mağlubiyetinin üzerine, ilk olarak Floransa ekiplerinden Empoli ile ardından Kuzey İtalya takımı Cesena’yla berabere kalan Milan’da oklar Inzaghi’ye dönüyor, artık tecrübesiz teknik adamın koltuğunun sallanmaya başladığı konuşuluyordu. Fakat PİPPO'nun ekibi kendini çabuk toparladı ve üst üste iki galibiyet alarak üzerindeki karabulutları birden dağıttı. Zorlu bir maç sonrası Serie A’nın güçlü ekiplerinden Napoli'yi eze eze yenmeyi başaran Milan, son hafta Roma ile karşı karşıya geldi. Otoriteler Milan'a, Roma karşısında şans tanımazken, Inzaghi ve savaşçıları başkentten bir puanla dönerek, galibiyeti kaçıran taraf oluyordu.
Milan adına birkaç iyi oyuncudan bahsedilecek olursa, bunların başında Fransız orta saha oyuncusu Menez geliyor. Inzaghi’nin gelişiyle kendini bulan orta saha oyuncusu, bazı maçlarda forvet pozisyonunda da oynadı ve takımı adına attığı 8 gol ile Milan'ın en golcü oyuncusu olarak göze çarptı. Diğer bir isim ise Montolivo… 2012 yılında Fiorentina takımından transfer edilen oyuncu, gelir gelmez Milan'a istenilen katkıyı vermeye başlamıştı. 29 yaşındaki oyuncunun bu sezon her maçta neredeyse iki kişilik oynayarak, sahada ayak basmadık yer bırakmaması, onun kaptanlık onurunu yaşamasına sebebiyet verdi. Milan gibi bir takımda fazlaca sorumluluk altına giren Montolivo, sportmenliğiyle de gelecek nesillere örnek bir oyuncu olarak gösteriliyor.
Inzaghi, sezon başında kafasındaki orta saha ve forvet hattının iskeletini oluşturmuştu. Kaleyi de bu sezon başı Real Madrid'den transfer edilen Diego Lopez'e teslim eden genç teknik adam, en büyük sıkıntıyı da defans hattında yaşıyordu. Kadrosunda 10 kişilik defans oyuncusu olmasına rağmen hiçbir oyuncuya ligde oynadığı 16 maçın tamamında görev vermedi. Sürekli defans üzerinde yapılan oynamalar, kalelerinde 16 maçta 18 gol görmelerine neden oldu. Belli ki Inzaghi ve kurmayları, defans hattından istedikleri performansı göremediler. Milano ekibini bekleyen diğer bir tehlike ise önemli orta saha oyuncularından olan Keisuke Honda'nın, sezon ortasında Asya Turnuvası için Japonya Milli Takımı’na çağrılması. Bu durum Inzaghi'yi iyiden iye sıkıntıya sokmuş olmalı ki, yavaş yavaş transfer arayışlarına başladılar. Adaylardan biri Atletico Madrid'in orta saha oyuncusu Alessio Cerci'ydi. Fernando Torres'le takası gündemde olan Cerci, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir twitle, Milan taraftarının heyecanlanmasına da neden oldu. Inzaghi’nin Torres'ten sezon başından bu yana istediği verimi bir türlü alamaması ve Atletico Madrid'in hocası Simone'nin, Torres'i tekrar takımda görmesi bu transferin olasılığını fazlaca artırmış durumda. İlerleyen günlerde bu transferin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

ekibi şu an ligde 25 puanla 7. sırada yer alıyor. Belki de şampiyonluk adına hiç umutları yok fakat PİPPO ve ekibi gelecek adına iyi işler çıkarmaya şimdiden başladılar. Son yıllarda Şampiyonlar Ligi arenasından uzak kalan Milan’ı, umarız yeni sezonda Avrupa’da görebiliriz.

                                                                                                                  YAZAN
                                                                                                      SERKAN COŞKUN


   

1 yorum:

  1. İkinci yazınızıda okdum gerçekten başarılır.Tekrar emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil