Basketbolcu Gakgoşeler



Futbol dışındaki ilk köşe yazım bayan basketbolu ile ilgili olacakmış. Bu yazımı, belki yönetici yakınımdan dolayı belki Elazığ’ı temsil eden takım oldukları için belki de imkânsızlıklar içinde başarıya ulaşmaya çalışan bir ekip var ortada ondan dolayı yazmak istedim.

Bu ekip kim mi?

Elazığ İl Özel İdare Bayan Basketbol Takımı..


Bu sezon kuruldu bu takım. 2 resmi maça çıktı. Basketbolcularına baktım, bundan önceki sezonlarda profesyonel maça çıkmış oyuncu sayısı:1. İlk maçında Çankaya gibi güçlü bir ekibe 60’ın üstünde sayı atma başarısı gösterdiler. 1 kişi dışında diğerlerinin ilk profesyonel maçı. Yaşları 12-20 arasında değişiyor. Bu takım Kadınlar 2. Liginde.

Hemen hemen bütün oyuncularının bir hikâyesi var. Zorlukları aşıp geldiler buralara. Hocaları inançlı, kendileri inançlı..

TED Koleji karşısında ilk deplasman maçlarına çıktı takımın 9/10’u. Bu maçı izleme fırsatı buldum. Yaş ortalaması 15(tahmini) olup 12 saatlik otobüs yolculuğu ile taaaaa Elazığ’dan gelen bu ekip son model arabasıyla maça gelip son model arabasıyla maçtan ayrılan yıllardır bu liglerde oynayan basketbolculara karşı müthiş bir direnç gösterdi. Deplasman acemilikleri vardı, elleri ayakları titredi, akıl almaz dalgınlıklar yaptılar ve ilk periyot sadece 3 sayı atabildiler ama yılmadılar ikinci yarı toparlandılar Aysel ve Kübra’nın oyunun içine girmesiyle fark kapandı.

Toplamda sadece 10 basketbolcusu vardı ve bunlardan 6 tanesi forma giydi. Büşra 14 dk, Revşan 32 dk, Berna 37 dk, Nazlı 38, Aysel 39 dk, Kübra tam 40 dk forma giydi. Rakiplerinde en uzun süre forma giyen 25 dk ile Esen’di. Boylarının çok üstünde işler başardı bu kızlar. Maçta hep gerideydiler ama pes etmediler bayan Gakgoşlar ve savaşarak kaybettiler.

Günümüz sporu, özellikle Elazığ sporu futbol üzerine. Elazığ’da belki de böyle bir takım olduğu bile bilinmiyor. İşte bunu kıralım. Bütün Elazığ olarak destek olalım her branşa, bu branşa da. Basketbolcular, hocalar, yöneticiler, sağlık ekibi başarıya inanıyor bunu belki bugün dile getirmediler veya ben duymadım ama yapılan fedakârlıklar ve azimli duruş bunu gösteriyor.

Yolları açık olsun.

M. Akil Avci
Twitter: MuslimAkilAvci

Hiç yorum yok